Howard 3-sitsJag tycker om de enkla sakerna i livet, något som jag inte gör någon hemlighet. Och varför skulle jag det? Det är inget fel med att tycka om enkla saker, inte på något vis, att säga någonting annat är bara snobbigt. Det är någonting som jag helst av allt inte vill bli sedd som och dessutom: en tunnbrödsrulle med räksallad är godare än sushi, så är det ju bara. Den som säger någonting annat har helt klart fel. Ytterligare en sak är att det enkla också ofta har en förmåga att leva länge och till slut bli ”klassiskt” medan påfallande mycket av det som räknades som ”fint” glöms bort snabbt när folk tar sitt förnuft till fånga. Det är någonting som för mig in på nästa sak, soffor, och närmare bestämt den soffa jag är på väg att skaffa mig: en klassisk men enkel howardsoffa.

Howardsoffan känner nog de flesta av oss till och den finns i flera olika utföranden. Men en sak har (nästan) alla modeller gemensamt: de är väldigt, väldigt bekväma samtidigt som utformningen är ganska så enkel. Men den håller fortfarande. Den soffa som jag bestämt mig för är riktigt tidlös i all sin enkelhet, en Brighton 2-sitssoffa med neutral grå-vit klädsel. Den skulle kunna vara från 1950-talet eller till och med ännu tidigare och skulle ändå se ut nästan exakt likadant. Priset, 6 400 kronor, är ju också väldigt överkomligt för en möbel som kommer att användas dagligen år ut och år in, och fortfarande kännas klassisk i all sin enkelhet om tjugo, trettio år.