RUT-Avdraget ska vara kvar, så är det bara

Det är här är min blogg och jag heter Anders. Till vardags arbetar jag som lokalvårdare på ett medelstort företag är på orten. Det är ett familjeföretag, och jag är en av fyra bröder som arbetar inom det. Jag hade aldrig några ambitioner att styra och ställa med folk, jag trivs bäst när jag befinner mig på golvet med gubbarna och kärringarna, snackandes och skrattandes till och om allt och ingenting. Det är liksom det värdefulla i livet, vänskapliga band och inte minst de man knyter på arbetsplatsen. Jag har mindre intresse av att räkna pengar, när jag istället kan räkna hur många armhävningar Ove kan göra på en arm.

Bloggen kommer såklart att handla om mig och det jag gör. Mycket kommer också att handla om RUT-avdraget. Visst är det som jag säger att jag inte bryr mig nämnvärt om att räkna pengar, men jag bryr mig fortfarande om att ha ett jobb. Och är det något som har gjort att jag fortfarande idag kan jobba så är det just RUT-avdraget. Utan det avdraget så skulle troligen vårt familjeföretag gå i graven, speciellt eftersom de senaste årens tunga perioder. Utan RUT-avdraget hade jag inte fått jobbat kvar i det som min mamma och pappa en gång byggde upp.

Nog om de tråkiga sakerna i livet, jag tycker om att prata om det som gör livet värt att leva. Förutom att jag är väldigt intresserad av mänsklig kontakt och relationer så är jag väldigt förtjust i mat av alla dess slag. Jag lagar lika gärna mat som jag äter den och jag har samtidigt ett särintresse kring det drickbara runt omkring maten och speciellt olika sorters öl. Favoriten är en riktigt mörk lager, som dessutom brukar passa till det mesta av maträtter.

Mycket enkelt kommer det att bli en blogg som handlar om mig, om det jag tycker om, brinner för och gillar. Det visar sig helt enkelt vilken omfattning olika ämnen kommer att avhandlas, något som däremot står klart är att det egentligen kan bli vad som helst. Jag är en skapligt spontan människa, om jag får säga det själv, och det kommer med all säkerhet att reflekteras i texterna som jag skriver.