AM SystemOavsett vilken sorts företag man driver så krävs det organisation och system. Det gäller även städföretag, och kanske till och med lite extra just där. Städföretag kan se ut på lite olika sätt där vissa i huvudsak riktar sig till företag och således mest har regelbundet återkommande kunder. Andra riktar sig till privatpersoner, vilket gör att tillfälliga kunder och engångskunder är betydligt mer vanliga. Att hålla ordning på dem alla, och utföra den dokumentation som krävs – inte minst vad gäller RUT – tar sin tid. Men tid som läggs ner på administration är ju tid där man förlorar pengar: man gör inte det som man förväntas göra som städföretag, det vill säga städar hos betalande kunder. Det gör att det krävs ett bra system på plats för att hålla ordning på alla dokument och ärenden.

För ett städföretag, eller valfritt företag där arbete ofta sker på resande fot så att säga, så skulle vi rekommendera en molnbaserad tjänst typ AM System. Molnbaserade system innebär att man kan nå dem var som helst bara man har en internetuppkoppling utan att behöva installera något speciellt program på datorn. Dessutom spelar det ingen roll vilket operativsystem an använder sig av – Mac, PC, ChromeOS – så länge man har en modern webbläsare kan man använda sig av dem.

Även om kärnverksamheten är städning så kan många städföretag bli mer effektiva genom att förbättra den administrativa sidan, och ett bättre system för att hantera ärenden och dokument kan göra underverk och spara mycket pengar.